Hulp en Ondersteuning

Kernpunten van de aanpak van Thuisteam Twente:

 • Professionele afstand / betrokken nabijheid.
  Medewerkers van Thuisteam Twente zijn persoonlijk betrokken, deskundig en staan naast u.
 • Structuur en rust.
  Allereerst zorgt Thuisteam Twente voor structuur. Met een helder ondersteuningsplan en haalbare doelen. Dat brengt rust in de tent.
 • Maatwerk door eigen kracht.
  Door de mogelijkheden van u en uw netwerk aan te spreken kan Thuisteam Twente maatwerk leveren. Met respect voor uw levensstijl.
 • Kennis van zaken.
  Door de eigen expertise, het uitgebreide netwerk en de goede relaties met andere organisaties worden al uw mogelijkheden benut.
 • Betrokken en betrouwbaar.
  Afspraak is afspraak, en als het echt nodig is kan er altijd een afspraak gemaakt worden. Op heel korte termijn. Met bij voorkeur een vaste medewerker. Waarmee u een ‘klik’ heeft.
dsc_6448-1024×680-1

Het zorg- en/of ondersteuningsplan

Wij stellen samen met u een zorg- of ondersteuningsplan op, waarin we precies opschrijven welke taken en doelen we met u afspreken en hoe we dit realiseren.

Vervolgens maken we een schema dat aangeeft welke personen op welke tijden ondersteuning komen bieden. Dit kunnen mantelzorgers zijn, vrijwilligers, maar ook professionals van Thuisteam Twente of vanuit andere organisaties. Thuisteam Twente zorgt er samen met u voor dat het zorg- of ondersteuningsplan op een goede manier wordt uitgevoerd en dat u zo de zorg en/of ondersteuning krijgt, die u nodig hebt.

Thuisteam Twente garandeert dat u altijd de zorg of ondersteuning krijgt die nodig is, ook als mantelzorgers of vrijwilligers (tijdelijk) uitvallen.

Financiën en regelzaken

De dienstverlening van van ThuisTeam Twente wordt geleverd op basis van een indicatie, maar u kunt ook zelf (meer) zorg en/of ondersteuning inkopen.

Thuisteam Twente is een gecontracteerde Zorg-In-Natura-aanbieder voor WMO-maatwerkvoorzieningen (alle 14 Twentse gemeenten), Beschermd Wonen (Regio Almelo) en Wet Langdurige Zorg (Wlz) via het Menzis Zorgkantoor. Via ons lidmaatschap van de Coöperatie Dichtbij kan Thuisteam Twente ook Forensische Zorg bieden en Wijkzorg leveren vanuit de Zorgverzekeringswet. U kunt ook dienstverlening van Thuisteam Twente inkopen vanuit eigen middelen of een persoonsgebonden budget.

Met Thuisteam Twente kunt u terugvallen op een organisatie die achter u staat.
Flexibel, professioneel, duurzaam en verantwoord. Wij denken met u mee.

U kunt bij ons terecht voor:

 1. thuisondersteuning nieuwe stijl
 2. ambulante (woon-)begeleiding
 3. beschermd thuis (24/7 bereikbaar)
 4. dagbesteding / maatschappelijke deelname
 5. huishoudelijke hulp (ook voor mantelzorgers in Almelo!)
 6. basishulp bij persoonlijke verzorging
 7. zorgregie (complexe verzorging, verpleging, verpleeg- en hulpmiddelen)
Direct contact

Direct een bericht sturen aan Thuisteam Twente? Dat kan. Vul hieronder uw bericht en gegevens in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Klik hier. captcha txt